miércoles, 5 de mayo de 2010

LA FUGIDA D' EN LOGAN

Hola,


recordeu aquesta serie de televisió, on la gent tenia data de caducitat als 30 anys?


Tal com la vaig veure jo, es deia "La fuga de Logan", hi ha també una pel.lícula i resulta que es basen serie i film en una novel.la amb lleugeres variacions a l'argument però el mateix respecte  a que els humans tenen dates de caducitat.


M'he sentit així ara, caducada,  quan acabo de trucar per telèfon al meu antic institut i em diuem que com que soc nascuda anteriorment al 1972 no em poden fer un certificat conforme tinc un nivell de català digne per a treballar com a auxiliar administrativa al meu ajuntament.  (He de ferés clar un examen "d'opos"). 


Molt amablement m'han  adreçat a l'institut oficial on donaven, dos ó tres anys després de finalitzar el estudis,  el títol oficial.


La noia que m'ha atés telefònicament en aquest institut oficial, explicant-me  la norma actual aquesta que diu que a les persones de més de 38 anys que han estudiat en català no tenen dret a una certificació, ni a un simple paperet que ho digui, i que ara a tothom que finalitza la ESO, (tot i que el nivell general ja sabem tots com està) els donen automàticament el nivell "C", imprescindible per a presentar-se en condicions a un lloc de feina fixe: 


I  m'ha atés en castellà, quan jo li he començat a preguntar en català... (será veinteañera...)... 


D'acord, he de demostrar a la Generalitat i al Pompeu Fabra que la Llegua d'aquest pais la domino, i faré l'examen... .... Però ara estic indignada !!! Cul.....ns!!!!: 


VULL!!!!: 


- una feina amb un horari raonable i un sou digne,
- una feina a on no veuras perillar la teva feina per les més variades raons, les quals jo ja no em veig avui capacitada  ni per a ni persar-ne....
- una feina a on es poguin tenir dies de lliure disposició i "asuntos propios"  ( en una  de les meves anteriors feines, el meu únic asunto propio era treballar...)


VULL TENIR UNA FEINA  AMB ELS MEUS DRETS!!!!


VULL TENIR UNA FEINA AMB UN HORARI EN EL QUAL PUGUI ATENDRE ALS MEUS FILLS PETITS MÍNIMAMENT!!  ( en una de  les meves anteriors feines, la de "los asuntos propios",  ni pensar en mitja jornada ni res que se li assembli)


VULL UNA FEINA BONA!!!


I CREC, REALMENT, QUE ME LA MEREIXO, HE TREBALLAT MOLT!!!  HE ESTUDIAT MOLT, PER  A QUE ARA EM POSIN LA PEGA DE QUE HE NASCUT AL 1971!!!!
............


EN FI!!!, ....... que tinc faltes d'ortografia en català???,  i què!!!! , si sóc nascuda abans del 72!!!! ......


Potser ja ens assemblem a aquesta societat imaginària del Logan....


Una abraçada a tots, espero que en la propera mitja hora em calmaré!!!


Mar

No hay comentarios:

Publicar un comentario

COMENTA AQUÍ